top of page

BROPARKEN I HADSUND 

Thank you Ny Carlsbergfondet Thank you Realdania for making competition's Stedet tæller X Thank you Mariagerfjord Kommune,

Vurdering af vinderforslag : Indkøb: Østershaven 

Bedoemmelsesrapport: Her udmærkede særligt Østershaven (lavet af Studio Coquille og Aiming Spaces) sig som det forslag, der forener skønheden fra en østers’ indre, flæsede bløddele og den ydre, hårde skal i et design af havneparken, som gav fortællingen relevans.

- Af samme grund har udvalget også valgt at gøre et indkøb på 25.000 kr. af et forslag, der ikke har samme grad af gennemarbejdning som det vindende, men som til gengæld rummer en meget stærk og arkitektonisk formgenererende fortælling. Også i dette forslag er naturhistorien en central del af opgaveløsningen. Østershaven er et forslag, som påtager sig ansvaret for udformningen af en designmæssig og stærkt arkitektonisk oversættelse af den smukke og sammensatte formverden, der findes i noget så enkelt og hjemmehørende som en østers. For der findes nemlig østers i Mariagerfjord. Forslagsstilleren ønsker at forbinde fortidens bopladskultur og fællesskaber, hvor østers var en vigtig fødekilde, med fremtidens muligheder for mere liv på havbunden, som kan sikre en bedre vandkvalitet i fremtiden. Det indre og det ydre af en europæisk østers fortolkes i forslaget som grusede strandbredder, smukt flæseformede bænke og terrænformer i skallernes billede. Denne formglæde udtrykker på mange måder meningen med arkitekturen som et intentionelt, kulturelt aftryk. Forskellen er den, at den rigtige natur har sine egne love, og det er vigtigt at kunne se og vise forskellen.

2_page-0001.jpg
1_page-0001.jpg
070224_Render Seating_nmv_Marion.png
p-13_oyster-William K. Brooks.png
IMG_3601.jpeg
IMG_3603.jpeg
070224_NEW PLAN A3-03.jpg
Screenshot 2024-05-08 193409.png
IMG_3602.jpeg
AXO DIAG PROG-01.png
bottom of page